måndag 13 juli 2009

Minisemester i Helsingfors

Min vackra Aprilängel.

Nu är semestern snart slut och några dagar i den sista semesterveckan var jag på minisemester i Helsingfors, tillsammans med min syster. 2 nätter på båten och 2 dagar i Helsingfors. Vi åkte tåg till Stockholm och Silja-Tallink från Värtahamnen. Vi hade fint väder hela tiden, regnet kom inte förrän när vi skulle åka hem.

Ankomstdagen gick vi runt och såg en massa olika kyrkor och andra sevärdheter, på kvällen åkte vi en sightseeing-tur i skärgården, från båten såg vi bl.a. Svea borg, det hann vi inte besöka för det hade tagit en hel dag i anspråk, så vi fick nöja oss med att titta på ön på avstånd.

Den andra dagen som var hemresedagen, ägnade vi åt shopping, var på det stora varuhuset Stockmann, ett shoppingcenter i 8 plan, det kan väl jämföras med NK i Sverige. Kämp galleria fick oxå ett besök av oss. Stockmann´s var en dyr affär men det blev ett par presenter till barnbarnen i alla fall.

Ett fikabesök på Fazer Cafe blev det oxå. Det kändes som ett måste när man är i Helsingfors.

Båtresan hem blev väl inte så lugn som vi hade hoppats, det var storm på havet, det blåste 20 sekundmeter ute på Östersjön. Det blåste så mycket att man inte ens fick gå ut på däck.

Vi gick och la oss vid 1-tiden men det kändes obehagligt att ligga i en hytt utan fönster, så vi klädde på oss igen och gick upp, inte förrän vi kom till Mariehamn vid halv 4-tiden lugnade havet ner sig och vi fick några timmars sömn.

Sen var det Stockholm som gällde, tåget skulle inte gå förrän vid 18-tiden så vi vandrade runt i vår huvudstad. Det blev ett besök i Christina Schollin´s ängelaffär där jag köpte en jättesöt April-ängel. Där blev det oxå en rundtur med båt, vi hade så ont i våra ben och fötter så vi tog en 2-timmars sightseeing med båt, Stockholm under broarna. Den var skönt att vila kroppen lite. Vi var såååå trötta efter en natt med lite sömn.

Vi var hemma i Borås vid 21.30-tiden och det var faktiskt skönt att komma hem.

Borta bra men hemma bäst.




Solnedgång i Stockholms skärgård, det tog över 4 timmar att komma ut ur skärgården.

Rock Church, den vackra kyrkan som är byggd i ett berg.


Fazer Cafe, mycket godis i fina skålar.



Latte och räkmacka på Fazer Cafe.




Drinkar med blinkande iskuber blev det på hemresan.
En jättetrevlig liten semestertripp var det.
Nu är det jobb ett helt år som gäller igen.
Mormor-Ewa





Inga kommentarer: